Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

Sunday, November 2, 2008

Banglo Padang Nenas mahu dijual

Sebuah rumah Banglo satu tingkat sekarang mahu dijual. Mempuyai 4 bilik tidur, 3 bilik air, keluasan 500 meter persegi.

Dibina baru kira-kira 3 tahun lalu. Harga RM350,000.00 (boleh dirunding). Hanya untuk pembeli serius sahaja yang mempunyai masalah mendapatkan rumah di sekitar Padang Nenas dalam kadar yang segera.

Sila hubungi saya untuk mendapat keterangan lanjut.

Masa Untuk Menjual Rumah Anda?

Hari ini saya terfikir untuk berkongsi dengan anda mengenai trend ‘Indeks Harga Rumah’ yang saya fikir boleh membantu anda yang ingin membuat keputusan terhadap pelaburan hartanah anda.

Berdasarkan ‘Indeks Harga Rumah’ yang dikeluarkan NAPIC, saya perhatikan trend harga rumah yang berlaku adalah hampir serupa dengan apa yang berlaku pada kitaran 10 tahun sebelum berlaku kegawatan ekonomi 1998.

Berdasarkan tempoh 1989 – 1999 dalam Jadual di bawah, anda dapat perhatikan trend peningkatan indeks harga sehingga tahun 1997 (Indeks 216.8), iaitu pada tahap puncak sebelum ianya jatuh pada tahun berikutnya (1998), pada indeks 196.4. Ianya adalah merupakan tahun ke-8 dalam kitaran tersebut di mana kegawatan berlaku.

Tanah Pulau Kambing Strategik untuk Show Room

Tanah Pulau Kambing, menghendakkan sesiapa yang berminat membelinya. Di lokasi strategik untuk menjadi Show Room Kereta. Di tepi jalan besar, tidak jauh dari Stesyen Pam Minyak Shell Pulau Kambing, Kuala Terengganu.

Keluasan tanah 30,346 kaki persegi dengan harga RM110 per kaki persegi. Tanah Rezab Melayu. Lihat penanda arah lokasi tanah terbabit.

View Larger Map

Masih ada 3 lot tanah di Chendering

Masih ada tiga lot tanah belum dijual di Chendering, berhampiran Istana baru di Bukit Panji Chendering dan bersebelahan Taman Chendering Utama, di belakang Bernas.

(Sila rujuk kepada cadangan pelan tanah)

Lot 5 keluasannya kira-kira 618 meter persegi, lokasi koner lot berharga RM100,000.00, Lot 6 berkeluasan 777 meter persegi berharga RM120,000.00 manakala Lot 7 berkeluasan 838 meter persegi berharga RM130,000.00. Harga masih boleh dirunding.

Berminat sila hubungi saya ditalian 013-9060111 untuk lawatan tapak dan seterusnya bayaran pendaftaran diperlukan sebanyak RM500.00.

Pendahuluan dikenakan sebanyak 10 peratus dari harga tanah dan segala urusan melalui peguam.

Sebagai maklumat tanah ini dalam proses kelulusan pelan. Ia akan diluluskan dalam bulan ini atau bulan depan. Dengan menyelesaikan jual beli melalui peguam perjanjian jual beli lebih teguh dan berkesan.
Cepat Tanah 4.5 ekar akan dibeli segera

Tanah 4.5 ekar di Pulau Kambing berhampiran Pengkalan Perikanan, kini dalam perkiraan untuk dibeli oleh sebuah syarikat operasi perniagaan super market.

Harga tanah ini ialah RM15 juta (harga boleh dirunding). Baru-baru ini saya telah membuat lawatan tapak terhadap tanah berkenaan.

Namun jika sesiapa atau mana-mana syarikat berminat dalam masa terdekat untuk memiliki tanah komersial ini boleh lah segera menghubungi saya untuk perundingan dalam semua aspek.

Bertanda A adalah lokasi tanah berkenaan. Sila bersama saya untuk melawat tapak tanah berkenaan.


View Larger Map


Click Here!